zoeken NL EN

Begin mei 2023 was het zover: Het team van Tromp BV vierde de afronding van een grote efficiencyslag in de verschillende bedrijfsprocessen. Drie softwarepakketten die belangrijk zijn voor het logistieke proces en het productieproces, zijn aan elkaar gekoppeld. Het was een implementatietraject met behoorlijke uitdagingen want tijdens dit traject moest “de winkel” openblijven.   

Betrouwbaarheid staat voorop 

Wiebe Tromp: “Doordat we het aantal orders gestaag zagen groeien moesten we een efficiencyslag doorvoeren in onze eigen processen zodat onze klanten kunnen blijven rekenen op korte levertijden, scherpe prijzen en het maatwerk dat ze van ons gewend zijn. Door verschillende softwarekoppelingen hebben we nu een grote efficiencyslag gerealiseerd met als resultaat: minder handmatige handelingen, een hoge betrouwbaarheid van orderafhandelingen en een efficiëntere manier van werken.”  

Vertrouwen op de techniek 

Met behulp van Arrix zijn koppelingen tussen de softwarepakketten gerealiseerd. Hierdoor worden bijvoorbeeld de recepten tussen Bestmix en Exact uitgewisseld en worden de productieorders en de logistieke gegevens geëxporteerd. Wiebe Tromp: “Het was in het begin wennen, iedereen moet op dezelfde manier werken, je moet echt vertrouwen op de techniek. Maar inmiddels zien we dat het z’n vruchten afwerpt: onze frontoffice medewerkers kunnen klanten direct de status van een order geven en we hebben real time zicht op het verbruik van onze grondstoffen.”  

Trots op het team

“De samenwerking met Arrix –die de implementatie van de Exact-software heeft verzorgd- verliep prima. Dat was ook te danken aan Teun Bontes van Scoperesult, hij was verantwoordelijk voor het projectmanagement namens onze organisatie. En tegelijk ben ik enorm trots op ons hele team: we hebben een nieuwe manier van werken aangeleerd en dat kost tijd en energie. En zoals gezegd: tijdens de “verbouwing” moest de winkel openblijven en dat kan alleen met een betrokken team!” aldus Wiebe Tromp. 

Op de foto v.l.n.r.: Age Visser, Raiza Casseres, Teun Bontes, Wiebe Tromp (met taart), Niels wildschut, Wieke Wiegersma, Pauline Burgt-Lorist, Fimme-Jan van der Wal 

« Terug