De gezonde koe

Hoe beter we de dieren voeren, hoe gezonder de dieren zijn en hoe gezonder de producten zijn die de mensen consumeren. En consumenten hebben recht te weten welke grondstoffen zijn gebruikt in hun melk of vlees. De traceerbaarheid hiervan begint bij het voer dat wij samenstellen voor onze koeien, varkens, schapen en kippen. De laatste decennia is de vraag naar die strengere traceerbaarheid toegenomen. De globalisering en ziektes als de vogelgriep en gekkekoeienziekte maken dit ook noodzakelijk.

Voor een goede ontwikkeling en weerstand bij de dieren gebruikt Tromp BV vitaminen om de premixen, mengsels en likstenen te verrijken. Vaak gaat het om vitaminen die de dieren oorspronkelijk in de natuur vonden maar waaraan ze nu gebrek hebben omdat hun leefsituatie is veranderd.

Naast vitaminen en mineralen maakt Tromp BV gebruik van diverse grondstoffen die het pensmilieu van het vee verbeteren, de voeding op smaak maken, de stofwisseling optimaliseren en de diervoeding binden of verwerken tot handzame korrels.

De samenstelling van producten gebeurt op basis van de specifieke vraag van een boer en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Klanten weten doorgaans goed wat ze nodig hebben, samen kijken we hoe we de voersamenstellingen kunnen optimaliseren, gebaseerd op continu veranderende omstandigheden, vraag en behoefte. 

Natuurlijke grondstoffen

Er wordt veel aandacht besteed aan de inkoop van de grondstoffen. Alle producten worden met zorg samengesteld en daar waar mogelijk gebruikt TROMP natuurlijke, onbewerkte grondstoffen, zonder kunstmatige toevoegingen. Steeds meer chemische grondstoffen worden door natuurlijke varianten vervangen. Vaak zijn deze gezonder en worden beter opgenomen door de dieren. Voorbeelden hiervan zijn zeezout, algen, kalk van gemalen zeeschelpen of organisch gebonden selenium of mangaan.

Meer over Tromp BV

Tromp BV levert mineralenmengsels, premixen en likstenen aan veevoederfabrikanten en fouragehandelaren. Het Friese familiebedrijf is in 1937 opgericht en wordt gerund door Wiebe Tromp, de kleinzoon van de oprichter.

TROMP is in Nederland het enige nog zelfstandige familiebedrijf in deze sector. Het bedrijf werkt we met korte lijnen en ze kunnen vanwege de kleinschaligheid snel inspelen op vragen van klanten. Naast een breed assortiment aan standaardproducten, maakt TROMP mineralenmengsels, premixen en likstenen op maat. 

Klik hier om naar de homepage van trompbv.nl te gaan